Pitje dovolj vode in boste videti deset let mlajši

  • -

Pitje dovolj vode in boste videti deset let mlajši

Category : Uncategorized

Ste že kdaj slišali, da voda pomaga, da je vaša koža videti bolje in mlajše?

Zakaj  je pomembno, da pijemo dovolj vode?

1. Ohranja nas pri življenju
Ni to odličen razlog? Medtem ko človek lahko preživi približno mesec dni brez hrane, lahko preživi le teden dni (po večini) brez vode.

2. Izpira odpadke in strupe
Telo potrebuje vodo, da pomaga odstraniti odpadke in strupe iz telesa (znojenje, uriniranje, odvajanje blata). Če se  toksinov ne odstrani, se lahko kopičijo v telesu, ki povzročajo vse … od glavobolov do zastrupitev, ki škodijo notranjim organom (ledvica, jetra).

3. Preprečuje in pomaga pri glavobolu
Glavoboli in migrene oslabijo človeka. Ko se boste naslednjič spraševali zakaj imate glavobol, pomislite če ste pili dovolj vode 🙂

4. Preprečuje raka
Pred kratkim sem prebrala, da pitje vode zmanjša tveganje za raka debelega črevesa za 45% in raka na mehurju za 50% in celo zmanjša tveganje za raka na dojki. Voda pomaga kroženje hranil po vsem telesu, in čisti telo škodljivih snovi. Pomaga organom, da delujejo pravilno.

5. Izguba telesne teže in ohranitev vitalnosti
Eden od najboljših načinov, da se znebite telesne teže, je pitje vode. Zdi se protislovno, ampak je res, ko poskušate izgubiti težo, je nujno, da poskrbite, da pijete dovolj vode. Voda je tudi odličen način, da se izognete prenajedanju, ki lahko vodi k povečanju telesne teže.

11.11.2015, Anja Vogric, InSight glass Foto: Barbara Reya/barbarareya.si

6. Pomaga pri prebavi
Voda pomaga, da se telo znebi  odpadkov. Voda Je mazivo, ki pomaga, da se zmehča blato in lažje odstrani iz telesa. Tako pomaga preprečevati zaprtje. In če ste kdaj doživeli zaprtje, veste, da je to nekaj, kar želite preprečiti.

7. Vir energije – Kdo si ne želi več energije? Ali ste vedeli, da utrujenost pogosto zamenjujejo z dehidracijo? Popolnoma verjamem. So dnevi, ko ne pijem dovolj vode – takrat sem se počutim, kot da me je povozil tovornjak 🙁 .  Ko poskrbim, da ima telo dovolj vode imam učinkovitejše treninge, spim bolje in sem realizirala veliko več skozi ves dan 🙂 .

Voda pomaga preprečiti neravnovesje elektrolitov, omotice in utrujenost.


Certifikat Inštituta BION

certifikat-bion-in-sight

Video predstavitev

Vse kar počnem

Over.net d.o.o.:
Potovanja.Over.Net

Vseslovenska akcija Ustavi se!:
Ustavi se!

500 podjetnic:
Anja Vogrič

Intervju:
Po požirkih do notranjega ravnovesja

V reviji Direktor:
DNK v kristalu

Najlepše osebno darilo

Že nosiš svoj T-shirt?

Kontakt

Sem Anja, rada pijem kavo z mlekom ali zeleni čaj. Če imaš predlog ali idejo na kakšen način lahko pomagava en drugemu, mi lahko pišeš na [email protected] ali pa pokličeš na 051 361 367.

Anja Vogrič, s. p.
Cesta Ceneta Štuparja 49
1231 Črnuče