Zakaj luna raste in upada

  • -

Zakaj luna raste in upada

Category : Uncategorized

Davno tega je živela starka. Tako revna je bila, da je živela v hišici iz blata, prekriti z listi. Nikogar ni bilo, ki bi skrbel zanjo. Od jutra do večera je hodila po poljanah in gozdovih ter nabirala koreninice in sadeže.

V tistih časih se je luna kdaj pa kdaj spustila na zemljo, čeprav je večinoma živela na nebu. Bila je zajetna ženica, da jo je bilo veselje pogledati. Pri vsakem koraku se je tolsto meso pod njeno tanko srebrno kožo zatreslo kakor žolca. Ko se je tako mehko zaobljena po zemeljskih sprehodih zvečer vrnila na nebo, je izžarevala veliko svetlobe.

Luni se je uboga ženica, ki jo je srečala, ko je hodila po zemlji, zasmilila. Odločila se je, da ji pomaga. »Imam mesa na pretek,« jo je nagovorila in ji ponudila, naj si z njenega telesa odreže kos mesa in ga poje. In res, ženica je vsak dan luni odrezala kos mesa in si ga skuhala za obed, zaradi česar je bila luna iz dneva v dan manjša, dokler je skoraj nič ni bilo več. Ko se je vzpela na nebo, je oddajala vedno nežnejšo svetlobo.

Ljudje so opazili, da mesečina peša, in začeli godrnjati, bili so vse bolj nezadovoljni, ker ponoči niso mogli več varno hoditi naokoli, še manj loviti. Tema je bila tako gosta in črna, da niso videli več tal pod nogami, kaj šele zveri, ki so prežale nanje v grmovju. Razmišljali so, kaj narediti. Najbolj nezadovoljni so se odločili, da na skrivaj opazujejo luno, kaj naredi, ko pride na zemljo. Zanimalo jih je, kaj se z njo dogaja.

Tanka kot list je šla do ženice in ji ponudila, da si z nožem odreže kos mesa. Ko so ljudje, ki so se skrivali v grmu, videli, da bo ženica z lune odrezala še tisto malo mesa, kar ji ga je ostalo na kosteh, so se kriče zapodili iz skrivališča, da bi jo ustavili. Luna se je prestrašila, šla je na nebo in se ni nikoli več vrnila na zemljo, ženico pa prepodili v divjino.

Od tistih časov se luna ogiba ljudi in ne pride več na zemljo. Ker je po srcu dobra, se vsak mesec odebeli in daje močno svetlobo, toda v opomin ljudem, ki so ozkosrčno ravnali z ubožno starko, pa se vsak mesec tudi stanjša.

Luna ima še vedno svojo moč. Zvečer, ko v In-Sight Glass natočimo vodo, ga pokrijemo z ogledalom. Kristali, za nas, ostanejo v našem eliksirju, ki ga zjutraj spijemo na tešče.


Certifikat Inštituta BION

certifikat-bion-in-sight

Video predstavitev

Vse kar počnem

Over.net d.o.o.:
Potovanja.Over.Net

Vseslovenska akcija Ustavi se!:
Ustavi se!

500 podjetnic:
Anja Vogrič

Intervju:
Po požirkih do notranjega ravnovesja

V reviji Direktor:
DNK v kristalu

Najlepše osebno darilo

Že nosiš svoj T-shirt?

Kontakt

Sem Anja, rada pijem kavo z mlekom ali zeleni čaj. Če imaš predlog ali idejo na kakšen način lahko pomagava en drugemu, mi lahko pišeš na [email protected] ali pa pokličeš na 051 361 367.

Anja Vogrič, s. p.
Cesta Ceneta Štuparja 49
1231 Črnuče